avagy az analóg képzőművészet és kávé találkozása
Aki Budapesten él vagy mozog, annak már a könyökén jön ki, hogy a Bartók Boulevard így meg úgy, és tényleg szinte minden héten nyílik egy új hely a Gellért tér és Móricz között. A körteret elhagyva azonban már kevésbé színes az utcakép, az Addicted to Caffeine mellett még ott van a Semmi Extra nevű étterem, egy hentes, egy fagyizó és kisebb üzletek.

Esti Kornél
Tovább
avagy a luxuskávé lejött a hegyről
A Goosebumps Mechwart liget mellet fekvő pazar showroomjáról már korábban született egy lelkendező cikk és egy podcast epizód is. Ha valaki lusta kattintani: A Goosebumps forgalmazza Magyarországon az extravagáns Modbar és a szuper automata Everest kávégépeket, valamint saját pörkölőjük is van, és az ott készült kávét nagyon extra dobozokban forgalmazzák, szóval semmiképpen sem a középszerre lőnek.

Ez a Modbar, a polcon kávésdobozok
Tovább
avagy egy klassz zug a Ferencvárosban
Nincs könnyű dolga annak, aki Pesten a Nagykörúton kívül akar jó kávét inni. Míg a Belvárosban sétálgatva lépten- nyomon belebotlunk a jobbnál jobb kávézókba, addig a Körúttól távolodva már célirányosan kell haladnunk egy-egy jó hely felé.

Igen ott, az autó meg a kukák mögött
Tovább
avagy mérnöki kávék, semmi izgalom
Az elmúlt hónapok utazási korlátozásai miatt már nagyon hiányzott egy néhány napos városlátogatás (mint a korábbiak Kijevben vagy Milánóban), ahol az adott város nevezetességei mellett, természetesen a kávézók sem maradhatnak ki a napi programból.

Izgalommal teli várakozás a szokásos Costa kávé mellett
Tovább
avagy az északi sarkkör szerelmesei
A fenti filmcím jutott eszembe, amikor beléptem a nemrég nyitott Nor/ma Grandba, ugyanis nemes egyszerűséggel csak úgy definiálják magukat, hogy északi stílusú kézműves pékség és kávézó.

Fontos, hogy tudjuk, hogy hova érkeztünk
Tovább
avagy croissant mennyország már Budán is
A Freyja the croissant story néhány éve nagyot durrant a magyar gasztróéletben, amikor megnyitott a Szövetség utcai boltjuk, mindenhol dicshimnuszokat zengtek róla és hosszú sorok kanyarogtak az üzlet előtt. Természetesen én is alig vártam, hogy megkóstolhassam, de a barátságunk nem indult valami fényesen. Erről annak idején még cikk is született. Aztán egy idő után tudomásul vettem, hogy a budapesti specialty kávézók kb 60%-ában Freyja croissant volt, szinte letarolták a piacot, és egy idő után már kifejezetten örültem ha nem az ő pékárujuk jött szembe. Szóval ebben a kicsit disszonáns hangulatban ért a hír, hogy nyitottak egy új helyet Budán.

Vissza a természetbe
Tovább
avagy egy barista álma valóra válik
Sajnos mivel a kávézók még mindig csak elvitelre vannak nyitva és az otthoni kávézást már elég jól körüljártuk, ezért újabb és újabb témák után kell néznie a blognak. Szerencsére a másik projektünk, a Sztorik a kávézóból podcast kapcsán érdekes helyekre jutok el, ezért azt gondoltam, hogy a legutóbbi adás helyszíne is megér egy blogbejegyzést.

A bejárat eléggé visszafogott
Tovább
avagy mindenből a maximumot
Ezekben a lezárásokkal és korlátozásokkal terhelt időkben nincs könnyű helyzetben a blog. Nehéz arról blogbejegyzést írni, hogy milyén szép papírpohárban adták a kávét az XY kávézóban, ahol akár 3 percet is eltöltöttem.

Kávézó helyett kezdődjön itt a nap
Tovább
avagy egy Bambino érkezett a családba
A bejegyzés korábbi első részében azt taglaltam, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha jó kávét szeretnénk inni és a kedvenc kávézónk éppen zárva van. A filtertől a Nespresso-n át a kotyogóig sok mindent végignéztünk, de nem tértünk ki arra, hogy lehet-e otthon jó eszpresszót készíteni.

Innen indultunk
Tovább
avagy egy igazi gyöngyszem a Budai Várban
A blogban szerepelt már néhány I. kerületi kávézó, de a Budai Várban található 4minutes cafe egy igazán különleges színfoltja a budapesti kávézóknak. Maga az elhelyezkedése is speciális, hiszen a Budai Vár kellős közepén az Országház utcában találjuk meg.

Visszafogott, de könnyen felismerhető cégér
Tovább
avagy a szöveg mellé jön a hang is
Egy régi kedves ismerősöm Szilvi (akivel korábban a kerekasztal beszélgetések szerveztük a Premier Kultcafeban meg a Kávébár Bazáron) felhívott, hogy csináljuk podcastet. Ő most éppen kávézót tervez nyitni és ez neki is egy nagyon jó tanulási lehetőség, hogy tapasztalt emberekkel beszélgethet.
Tovább
avagy a még a Petőfi sétányon is van remény
A siófoki Petőfi sétány nem az a hely, amiről az igényesség vagy a magas színvonalú gasztronómia jut eszünkbe. Először ezért is indultam félve a Café Maran-ba, megmondom őszintén sok jóra nem számítottam.

Csak egy kávéra akartunk beugrani
Tovább
avagy Vietnám újabb frontot nyit gasztró téren
A Bartók Béla út szerintem az elmúlt évek legdinamikusabban és legszimpatikusabban fejlődő utcája Budapesten. Mivel az itt található vendéglátóhelyek szinte teljes mértékben a helyi lakosokra építenek, ezért szerencsére az elmúlt hónapok sem nagyon viselték meg őket, szinte mindenki újra tudott nyitni a tavaszi sokk után.

Új szín a Bartókon
Tovább
avagy Élénk kecskék és pásztoraik az Állatorvostudományi Egyetem szomszédságában
A blog történetében először köszönthetünk egy vendégszerzőt, Tina a coffeetips.hu nevében mesél a kedvenc helyéről, és arról, hogy neki mit jelent a kávézás (Az írás egyébként azon az oldalon is megjelenik)
A Kávézó Blog néhány Insta üzenetváltás után személyes beszélgetésre invitált és még neki is tudtam újat mutatni!
A találkozásra a VII. kerületi István utcában, a The Goat Herderben került sor, ahol ismét bebizonyosodott, hogy a kávé és a kávézás szeretete összehozza a jó embereket.

Itt kell bemenni
Tovább
avagy kávé kilátással
Nem is emlékszem már hogy mikor jártam előszőr a Batthyány téri csarnok felső emeletén lévő Steamhouse kávézóban, de az biztos, hogy nem magamtól tévedtem be. Sokszor megfordulok a Batyin de a hatalmas diszfunkcionális csarnok számomra sosem volt hívogató, mint ahogy a bejáratnál a falnak támasztott kávézó tábla sem. Ennek ellenére aki egy ajánlás alapján (vagy esetleg magától?) betéved, az nagy valószínűséggel nem bánja meg.
Hívogató cégér. Ja, nem. Mintha valaki itt felejtett volna egy táblát.
Tovább