Minden ami kávézó

Kávézó blog

Kávézó blog

Starbucks Reserve - Milánó

avagy ez nem a sarki Starbucks, amit megszoktál

2024. február 19. - k.oszto

A blog egyik legsikeresebb cikke a kis milánói kitekintő, ahol alapvetően pozitív élményekről számoltam be. A hazatértem után szembesültem vele, hogy bár ott sétáltam a környéken a Starbucks Reserve mégis kimaradt a látogatásból. Azóta viszont rengetegszer szembejött mindenféle csatornán, már legalább 6 youtube videót megnéztem és minden vágyam volt eljutni oda, különösen azért mert nem nagyon volt olyan cikk, videó ami ne beszélt volna szuperlatívuszokban a helyről. 

img_6248.jpeg

A szirén szerényen megbújik a bejáratnál

Tovább

Thaiföldi kávézók

avagy itt nem csak az idő jó, hanem a kávé is

“Do you like it hot or cold?”. Ez volt az a kérdés, amit körülbelül hússzor feltettek nekem az első napokban Bangkokban, mire rájöttem, hogy megspórolhatjuk ezt a kört az “I want a hot flat-white please” rendeléssel. Szóval majdnem minden italnak megvan a jeges verziója, 2 oszlop HOT ill COLD szerepel az itallapon szépen egymás mellett.

cafeamazon-thailand2-menu.jpeg

Hot or Cold?

Tovább

Öntsünk tiszta tejet a pohárba!

(avagy mit keres az UHT tej a specialty kávézókban)

 A tejet én gyerekkorom óta nagyon szeretem az UHT tejet viszont mindig is utáltam. (Azt hiszem gyerekkoromban nem is volt UHT tej, hanem ez is valahogy a rendszerváltozás után jelent meg).12601913814_32a3dbb4d2_o.jpg

Ideje rendet tenni tej témában
Forrás: https://blog.aurumlight.com/2013/05/28/milk-pinup/

Tovább

Kornél a Feneketlen tónál

avagy az analóg képzőművészet és kávé találkozása

Aki Budapesten él vagy mozog, annak már a könyökén jön ki, hogy a Bartók Boulevard így meg úgy, és tényleg szinte minden héten nyílik egy új hely a Gellért tér és Móricz között. A körteret elhagyva azonban már kevésbé színes az utcakép, az Addicted to Caffeine mellett még ott van a Semmi Extra nevű étterem, egy hentes, egy fagyizó és kisebb üzletek.

img_8995.jpeg

Esti Kornél

Tovább

Goosebumps Coffee Lab

avagy a luxuskávé lejött a hegyről

A Goosebumps Mechwart liget mellet fekvő pazar showroomjáról már korábban született egy lelkendező cikk és egy podcast epizód is.  Ha valaki lusta kattintani: A Goosebumps forgalmazza Magyarországon az extravagáns Modbar és a szuper automata Everest kávégépeket, valamint saját pörkölőjük is van, és az ott készült kávét nagyon extra dobozokban forgalmazzák, szóval semmiképpen sem a középszerre lőnek.

img_8947.jpeg

Ez a Modbar, a polcon kávésdobozok

Tovább

The Nook

avagy egy klassz zug a Ferencvárosban

Nincs könnyű dolga annak, aki Pesten a Nagykörúton kívül akar jó kávét inni. Míg a Belvárosban sétálgatva lépten- nyomon belebotlunk a jobbnál jobb kávézókba, addig a Körúttól távolodva már célirányosan kell haladnunk egy-egy jó hely felé.

img_8280.jpeg

Igen ott, az autó meg a kukák mögött

Tovább

Berlini kávézók

avagy mérnöki kávék, semmi izgalom

Az elmúlt hónapok utazási korlátozásai miatt már nagyon hiányzott egy néhány napos városlátogatás (mint a korábbiak Kijevben vagy Milánóban), ahol az adott város nevezetességei mellett, természetesen a kávézók sem maradhatnak ki a napi programból.

img_7619.jpeg

Izgalommal teli várakozás a szokásos Costa kávé mellett

Tovább

Freyja the croissant story

avagy croissant mennyország már Budán is

A Freyja the croissant story néhány éve nagyot durrant a magyar gasztróéletben, amikor megnyitott a Szövetség utcai boltjuk, mindenhol dicshimnuszokat zengtek róla és hosszú sorok kanyarogtak az üzlet előtt. Természetesen én is alig vártam, hogy megkóstolhassam, de a barátságunk nem indult valami fényesen. Erről annak idején még cikk is született.  Aztán egy idő után tudomásul vettem, hogy a budapesti specialty kávézók kb 60%-ában Freyja croissant volt, szinte letarolták a piacot, és egy idő után már kifejezetten örültem ha nem az ő pékárujuk jött szembe. Szóval ebben a kicsit disszonáns hangulatban ért a hír, hogy nyitottak egy új helyet Budán.

img_6372.jpeg

Vissza a természetbe

Tovább

One Eleven pörkölő Sopron

avagy egy barista álma valóra válik

Sajnos mivel a kávézók még mindig csak elvitelre vannak nyitva és az otthoni kávézást már elég jól körüljártuk, ezért újabb és újabb témák után kell néznie a blognak. Szerencsére a másik projektünk, a Sztorik a kávézóból podcast kapcsán érdekes helyekre jutok el, ezért azt gondoltam, hogy a legutóbbi adás helyszíne is megér egy blogbejegyzést.

img_6106.jpeg

A bejárat eléggé visszafogott

Tovább

Kávé otthon 2. rész

avagy egy Bambino érkezett a családba

A bejegyzés korábbi első részében azt taglaltam, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha jó kávét szeretnénk inni és a kedvenc kávézónk éppen zárva van. A filtertől a Nespresso-n át a kotyogóig sok mindent végignéztünk, de nem tértünk ki arra, hogy lehet-e otthon jó eszpresszót készíteni.

img_3296.jpg

Innen indultunk

Tovább

4minutes cafe az Országház utcában

avagy egy igazi gyöngyszem a Budai Várban

A blogban szerepelt már néhány I. kerületi kávézó, de a Budai Várban található 4minutes cafe egy igazán különleges színfoltja a budapesti kávézóknak. Maga az elhelyezkedése is speciális, hiszen a Budai Vár kellős közepén az Országház utcában találjuk meg.

img_5481.jpeg

Visszafogott, de könnyen felismerhető cégér

Tovább

Podcastot indítunk

avagy a szöveg mellé jön a hang is

Egy régi kedves ismerősöm Szilvi (akivel korábban a kerekasztal beszélgetések szerveztük a Premier Kultcafeban meg a Kávébár Bazáron) felhívott, hogy csináljuk podcastet. Ő most éppen kávézót  tervez nyitni és ez neki is egy nagyon jó tanulási lehetőség, hogy tapasztalt emberekkel beszélgethet.

Tovább
süti beállítások módosítása