Kávézó blog - Utolsó kommentek
blfr8@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216/full_commentlist/1#c41592958
Válasz erre: Öntsünk tiszta tejet a pohárba!
2022-10-02T21:33:56+02:00
2022-10-02T21:33:56+02:00
CCnick
http://blog.hu/user/1229811
<a href="https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216?full_commentlist=1#c41592574" class="reply_nick_1414392" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41592574 );">@k.oszto</a>: sokminden passzolhat sokmindenhez, de attól még a zablé nem lesz tej.
https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216/full_commentlist/1#c41592574
Válasz erre: Öntsünk tiszta tejet a pohárba!
2022-10-02T18:07:30+02:00
2022-10-02T18:07:30+02:00
k.oszto
http://blog.hu/user/1414392
@CCnick, @Guszty, @TamiNagy egyszer tényleg kóstóljátok meg a a kávét Oatlyval vagy Sprouddal. Igen vannak ihatatlan növényi "tejek", de ez a két ital abszolút passzol a (világos pörkölésű) kávéhoz.
https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216/full_commentlist/1#c41591778
Válasz erre: Öntsünk tiszta tejet a pohárba!
2022-10-02T09:32:38+02:00
2022-10-02T09:32:38+02:00
CCnick
http://blog.hu/user/1229811
<a href="https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216?full_commentlist=1#c41591710" class="reply_nick_817607" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41591710 );">@Kovacs Nocraft Jozsefne</a>: Ez leginkább kötekedésnek tűnik. Ha valamit 100+ éve az állam, a szakma és a szakirodalom úgy nevez ahogy, akkor annak az a neve. Szaklapok, jogszabályok, Révai nagylexikon, MTA kiadványok...
https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216/full_commentlist/1#c41591710
Válasz erre: Öntsünk tiszta tejet a pohárba!
2022-10-02T07:52:01+02:00
2022-10-02T07:52:01+02:00
Kovacs Nocraft Jozsefne
http://blog.hu/user/817607
<a href="https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216?full_commentlist=1#c41591688" class="reply_nick_1229811" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41591688 );">@CCnick</a>: <br />
<br />
Bocsáss meg, nem tudtam, hogy a Magyar élelmiszerkönyv egyben nyelvhelyességi referencia is.
https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216/full_commentlist/1#c41591688
Válasz erre: Öntsünk tiszta tejet a pohárba!
2022-10-02T07:20:26+02:00
2022-10-02T07:20:26+02:00
CCnick
http://blog.hu/user/1229811
<a href="https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216?full_commentlist=1#c41591392" class="reply_nick_817607" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41591392 );">@Kovacs Nocraft Jozsefne</a>: Ezen azért kár rugózni, a Magyar élelmiszerkönyv szerint pasztőrözött a tej és a folyamat neve pasztőrözés.
https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216/full_commentlist/1#c41591684
Válasz erre: Öntsünk tiszta tejet a pohárba!
2022-10-02T07:10:05+02:00
2022-10-02T07:10:05+02:00
CCnick
http://blog.hu/user/1229811
A növényi szutykok pozitív megemlítésekor lett egyértelmű, hogy a szerző egy szimpla sznob. Egyébként pár éve valamit változtattak az UHT tejek technológiáján és a legtöbb márkánál gyakorlatilag eltűnt az a rettenetes mellékíz ami miatt én is évtizedekig utáltam. Ma már vakteszten nem biztos, hogy meg tudnám különböztetni az ESL-től.
https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216/full_commentlist/1#c41591670
Válasz erre: Öntsünk tiszta tejet a pohárba!
2022-10-02T06:45:23+02:00
2022-10-02T06:45:23+02:00
Guszty
http://blog.hu/user/34585
Majdnem végig megértően olvastam, mert bár nekem mndegy, de pl. a párom sem szereti az UHT tejet, de amikor növényi tejeket jobb választásnak tekintetted még az UHT tejnél is, elvesztetted minden együttérzésemet.
https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216/full_commentlist/1#c41591552
Válasz erre: Öntsünk tiszta tejet a pohárba!
2022-10-01T22:35:56+02:00
2022-10-01T22:35:56+02:00
gergerg
http://blog.hu/user/117612
Azt meg csak később olvastam, hogy az UHT-tejet úgy ekézed, hogy az alter "tejet" meg dícséred. Hát jó.
https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216/full_commentlist/1#c41591544
Válasz erre: Öntsünk tiszta tejet a pohárba!
2022-10-01T22:32:53+02:00
2022-10-01T22:32:53+02:00
gergerg
http://blog.hu/user/117612
Miért állsz meg az UHT tejnél?<br />
Én csak frissen fejt falusi tehéntejjel iszom a kávémat.
https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216/full_commentlist/1#c41591392
Válasz erre: Öntsünk tiszta tejet a pohárba!
2022-10-01T20:22:05+02:00
2022-10-01T20:22:05+02:00
Kovacs Nocraft Jozsefne
http://blog.hu/user/817607
Örömmel olvastam, hogy legtöbbször a pasztőrizál(t) szót használod, de talán kétszer becsúszott a pasztőröz(ött) változat is, ami helytelen. <br />
<br />
A pasztőr ui. nem egy anyag, amivel kezelnek valamit, hanem egy eljárás Louis Pasteur után. Lásd:<br />
<br />
neutralizál, analizál, ionizál, motorizál és általában az idegen eredetű szavakból képzettek, hiszen maga a képző is idegen eredetű,<br />
<br />
ellenben<br />
<br />
vajaz, szőröz, bevérez, olajoz stb. <br />
<br />
Bocsánat, hogy a poszt témájához nem tudok hozzászólni, nem vagyok nagy kávéivó, és bizonyára többeket megbotránkoztatok, ha leírom, hogy itthon ritkábban Nestlé instant kávét iszom sok-sok tejjel és cukor nélkül, de legtöbbször 3 in 1 kis tasakos port adok egy nagy bögre vízhez. <br />
<br />
Tudom, barbár vagyok. :DDD
https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216/full_commentlist/1#c41591350
Válasz erre: Öntsünk tiszta tejet a pohárba!
2022-10-01T20:04:27+02:00
2022-10-01T20:04:27+02:00
onlame
http://blog.hu/user/163973
<a href="https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216?full_commentlist=1#c41590740" class="reply_nick_202251" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41590740 );">@Svald Cjelli</a>: egy jó cappuccinot elég nehéz tej nélkül produkálni, pl. <br />
Ez a “ne tegyünk a kávéba semmit” vonulat kicsit olyan, mint amikor a borászok a fröccsivókon hűledeztek… aztán az is kikopott, mikor sok borász elkezdte felvállalni, hogy bizony a fröccs egy jó dolog, csak jó bor kell hozzá meg rendes szóda (nem ávíz!).<br />
Persze, cukor nem kell a jó kávéba, de azért elég sok kávés ital létezik, amihez bizony kell a tej. Simán, gőzölve, habosítva.
https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216/full_commentlist/1#c41591330
Válasz erre: Öntsünk tiszta tejet a pohárba!
2022-10-01T19:58:05+02:00
2022-10-01T19:58:05+02:00
onlame
http://blog.hu/user/163973
Persze.
https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216/full_commentlist/1#c41590986
Válasz erre: Öntsünk tiszta tejet a pohárba!
2022-10-01T16:09:08+02:00
2022-10-01T16:09:08+02:00
inebhedj - szerintem
http://blog.hu/user/436916
Egyelőre kávét tejjel / tejeskávét sem tudunk csinálni a kávézókban (kortól függetlenül), az olaszos gépi kávézás kiirtotta a tudást, képességet, készséget, invenciót, kreativitást, úgyhogy az UHT már nem oszt, nem szoroz.
https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216/full_commentlist/1#c41590788
Válasz erre: Öntsünk tiszta tejet a pohárba!
2022-10-01T14:00:05+02:00
2022-10-01T14:00:05+02:00
Túl sok felhasználó
http://blog.hu/user/1398545
Én értem a problémádat, de ha esetleg megoldani akarnád, nem pedig siránkozni, akkor megkérdezhetnéd rendelés előtt, hogy milyen tejet használnak az adott kávézóban az adott napon.
https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216/full_commentlist/1#c41590744
Válasz erre: Öntsünk tiszta tejet a pohárba!
2022-10-01T13:17:31+02:00
2022-10-01T13:17:31+02:00
totii
http://blog.hu/user/98146
Javaslom a vesszők alkalmazását a megfelelő helyeken. Legalább annyival jobb lesz akkor olvasni az írást, mint ha UHT tej helyett rendes tejet innál.
https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216/full_commentlist/1#c41590740
Válasz erre: Öntsünk tiszta tejet a pohárba!
2022-10-01T13:13:13+02:00
2022-10-01T13:13:13+02:00
Svald Cjelli
http://blog.hu/user/202251
Ha elég tejet és cukrot teszek a kávéba, akkor teljesen mindegy, hogy milyen kávéból készül. A növényi tej tulajdonképpen hidegen préselés helyett centrifugázott növényi olaj, semmi keresnivalója a kávéban. Ha valaki arra kíváncsi, hogy jó-e egy kávé, akkor semmit ne keverjen bele és akkor meg tudja különböztetni a különböző kávékat egymástól. Az UHT tej valóban a tej megcsúfolása, de nem csak azért problémás, mert ezt adják sok kávézóban. Az egyetlen eset, amikor el tudom fogadni a létjogosultságát az, amikor nincs lehetőség a friss (vagy kevésbé tökéletes esetben) az ESL tej hűtésére, de sajnos a kényelem mindent felülír és lassan arra kell rácsodálkozni, ha valahol még friss tejjel lehet találkozni.
https://caffee.blog.hu/2022/09/30/ontsunk_tiszta_tejet_a_poharba_216/full_commentlist/1#c41590716
Válasz erre: Öntsünk tiszta tejet a pohárba!
2022-10-01T13:00:50+02:00
2022-10-01T13:00:50+02:00
TamiNagy
http://blog.hu/user/1618318
… csak könyörgöm alternatív tejet ne!!! Az a borzadály. Meg a nagyon divatos növényi tejes kávé. Inkább az UHT
https://caffee.blog.hu/2022/02/17/goosebumps_coffee_lab_239/full_commentlist/1#c41221642
Válasz erre: Goosebumps Coffee Lab
2022-02-18T23:04:44+01:00
2022-02-18T23:04:44+01:00
turbólyuk
http://blog.hu/user/414665
<a href="https://caffee.blog.hu/2022/02/17/goosebumps_coffee_lab_239?full_commentlist=1#c41220884" class="reply_nick_1387733" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41220884 );">@kofolafan</a>: +1
https://caffee.blog.hu/2022/02/17/goosebumps_coffee_lab_239/full_commentlist/1#c41220884
Válasz erre: Goosebumps Coffee Lab
2022-02-18T19:08:28+01:00
2022-02-18T19:08:28+01:00
kofolafan
http://blog.hu/user/1387733
En egy olyan kávézót meg se közelítek, amelyik a kapucsinóhoz zabból készült műtejet ad.
https://caffee.blog.hu/2021/01/20/goosebumps_coffee_lab/full_commentlist/1#c39771606
Válasz erre: Goosebumps Coffee Lab
2021-02-03T16:29:20+01:00
2021-02-03T16:29:20+01:00
k.oszto
http://blog.hu/user/1414392
<a href="https://caffee.blog.hu/2021/01/20/goosebumps_coffee_lab?full_commentlist=1#c39718994" class="reply_nick_1012284" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39718994 );">@Kávéház Magazin</a>: Én egy Kenya espressót probáltam ki 10/10
https://caffee.blog.hu/2021/01/20/goosebumps_coffee_lab/full_commentlist/1#c39718994
Válasz erre: Goosebumps Coffee Lab
2021-01-27T00:18:49+01:00
2021-01-27T00:18:49+01:00
Kávéház Magazin
http://blog.hu/user/1012284
A kávéhoz már volt szerencsém. Amíg tartott, minden reggelemet bearanyozta...
https://caffee.blog.hu/2019/11/19/piknik_coffe_more/full_commentlist/1#c38839666
Válasz erre: Piknik Coffe & More
2020-08-22T22:09:42+02:00
2020-08-22T22:09:42+02:00
k.oszto
http://blog.hu/user/1414392
<a href="https://caffee.blog.hu/2019/11/19/piknik_coffe_more?full_commentlist=1#c38828702" class="reply_nick_1542082" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38828702 );">@Kávéteacsoki</a>: köszönöm. A Cherubinót már Beniczki Szilvi is ajánlotta, jövő héten benézek :)
https://caffee.blog.hu/2019/11/19/piknik_coffe_more/full_commentlist/1#c38828702
Válasz erre: Piknik Coffe & More
2020-08-19T22:58:55+02:00
2020-08-19T22:58:55+02:00
Kávéteacsoki
http://blog.hu/user/1542082
Remek beszámoló. Ajánlom a Cherubino kávézót is kipróblásra: <a rel="nofollow" href="https://kaveteacsoki.blog.hu/2020/08/19/olasz_kavezok_a_pozsonyi_uton">kaveteacsoki.blog.hu/2020/08/19/olasz_kavezok_a_pozsonyi_uton</a>
https://caffee.blog.hu/2020/06/24/mesterbike_coffee_project/full_commentlist/1#c38637338
Válasz erre: Mesterbike & Coffee project
2020-06-25T19:33:46+02:00
2020-06-25T19:33:46+02:00
brq
http://blog.hu/user/1311107
abszolút egyetértek! szuper atmoszférája van, olyannyira, hogy engem is, aki sem kávéban sem bringában nem vagyok pro és elkötelezett, azonnal bevonzott mikor arra jártam.<br />
tényleg ilyen helyektől lesz / lett jó hely Budapest.
https://caffee.blog.hu/2020/02/13/pillanatkep_milanobol/full_commentlist/1#c38171352
Válasz erre: Pillanatkép Milánóból
2020-02-15T16:35:43+01:00
2020-02-15T16:35:43+01:00
mergo
http://blog.hu/user/188446
Legközelebb tégy egy próbát az Alfa Romeo múzeum kávézójában is. Párommal közös megállapítás, hogy eddig ez volt a legfinomabb kávé, amit ittunk Olaszországban. Caffé Poli kávét készítenek és mennyei. Még egy múzeumban is finomabb kávét kapsz kint, mint itthon bármilyen extra kávézóban.<br />
Fogunk még visszamenni :-)
https://caffee.blog.hu/2020/02/13/pillanatkep_milanobol/full_commentlist/1#c38169776
Válasz erre: Pillanatkép Milánóból
2020-02-15T04:45:11+01:00
2020-02-15T04:45:11+01:00
FogarasiArpi
http://blog.hu/user/206592
Mennyi minden kimaradt az életemből...<br />
Milánó, Lavazza. <br />
<br />
Köszönöm, elraktam.
https://caffee.blog.hu/2020/02/13/pillanatkep_milanobol/full_commentlist/1#c38169028
Válasz erre: Pillanatkép Milánóból
2020-02-14T19:26:36+01:00
2020-02-14T19:26:36+01:00
bontottcsirke
http://blog.hu/user/372462
Itthon is ha sikerül friss lavazzat megcsipni,akkor sokkal jobb mint a mikropörkölők. Szerintem a speciality túl van lihegve. Ezek a savanyú crema nélküli szarok a normál preszzohoz képest ihatatlanok
https://caffee.blog.hu/2019/12/03/specialty_kavezok_mukodese_a_pult_tuloldalarol_i_meetup/full_commentlist/1#c37915912
Válasz erre: Specialty kávézók működése a pult túloldaláról I. meetup,
2019-12-05T05:45:55+01:00
2019-12-05T05:45:55+01:00
futamama
http://blog.hu/user/868273
Nagyon szépen köszönöm, hogy megírtad, remélem minél többen olvassák majd a blogodat!
https://caffee.blog.hu/2019/09/19/the_coffee_shop/full_commentlist/1#c37842006
Válasz erre: The Coffee Shop - Váci út
2019-11-13T18:44:53+01:00
2019-11-13T18:44:53+01:00
k.oszto
http://blog.hu/user/1414392
<a href="https://caffee.blog.hu/2019/09/19/the_coffee_shop?full_commentlist=1#c37661084" class="reply_nick_289696" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37661084 );">@sszab</a>: Kedves Szabolcs! Még szeptemberben írtam a fenti e-mail címre, választ viszont nem kaptam. Most viszont ajánlanám a figyelmébe a következő eseményt, szerintem mindekinek hasznos lehet aki ebben a témában mozog:<br />
<a rel="nofollow" href="https://facebook.com/events/721259958694747/?ti=icl">facebook.com/events/721259958694747/?ti=icl</a>
https://caffee.blog.hu/2019/09/29/a_kave_napja/full_commentlist/1#c37737538
Válasz erre: A Kávé napja 2019
2019-10-15T05:09:21+02:00
2019-10-15T05:09:21+02:00
futamama
http://blog.hu/user/868273
<a href="https://caffee.blog.hu/2019/09/29/a_kave_napja?full_commentlist=1#c37736640" class="reply_nick_1414392" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37736640 );">@k.oszto</a>: akkor ezen nagyon részt kellett volna vennem. Köszönöm a választ, és igen a FB oldalas is követem. Sok követőt, mert kedvelem az írásaid nagyon!
https://caffee.blog.hu/2019/09/29/a_kave_napja/full_commentlist/1#c37736640
Válasz erre: A Kávé napja 2019
2019-10-14T20:34:39+02:00
2019-10-14T20:34:39+02:00
k.oszto
http://blog.hu/user/1414392
<a href="https://caffee.blog.hu/2019/09/29/a_kave_napja?full_commentlist=1#c37723424" class="reply_nick_868273" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37723424 );">@futamama</a>: köszi a bejegyzést, remélem a Facebook oldalra is ránézel néha, azért az gyakrabban frissül :)<br />
A beszélgetésben volt még arról szó, hogy a fiatalok mitől fognak átszokni a starbucksról az igazán jó kávéra, az olaszos pörkölés vs újhullám is szóba került, illetve a kedvencem hogy mitől működik valóban jól egy kávézó.
https://caffee.blog.hu/2019/09/29/a_kave_napja/full_commentlist/1#c37723424
Válasz erre: A Kávé napja 2019
2019-10-11T08:22:30+02:00
2019-10-11T08:22:30+02:00
futamama
http://blog.hu/user/868273
Tetszik a cikk, esetleg megosztanál még pár gondolatot ami nagyon tetszett a beszélgetés kapcsán?:)<br />
Köszönöm!<br />
<br />
Kedvelem a blogot nagyon!
https://caffee.blog.hu/2019/09/19/the_coffee_shop/full_commentlist/1#c37661658
Válasz erre: The Coffee Shop - Váci út
2019-09-23T17:14:57+02:00
2019-09-23T17:14:57+02:00
k.oszto
http://blog.hu/user/1414392
<a href="https://caffee.blog.hu/2019/09/19/the_coffee_shop?full_commentlist=1#c37661084" class="reply_nick_289696" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37661084 );">@sszab</a>: Kedves Szabolcs!<br />
Köszönöm a lehetőséget, mindenképpen élni fogok az ajánlattal, írok az Ön által megadott emailcímre.
https://caffee.blog.hu/2019/09/19/the_coffee_shop/full_commentlist/1#c37661084
Válasz erre: The Coffee Shop - Váci út
2019-09-23T14:46:25+02:00
2019-09-23T14:46:25+02:00
sszab
http://blog.hu/user/289696
Sári Szabolcs vagyok, a Partener Coffee Services ügyvezetője, mi üzemeltetjük a The Coffee Shop-ot.<br />
Köszönjük szépen észrevételeit és sajnáljuk hogy nem nyerte el tetszését kávézónk.<br />
Minden kötelezettség nélkül szeretném Önt meghívni hozzánk egy újabb kávéra (remélem még van hozzá kedve és akár mind a 4-féle pörkölést megkóstolhatja) és egy beszélgetésre.<br />
Szívesen bemutatom Önnek a többcsatornás kávé értékesítésben rejlő kihívásokat, azt, hogy miben különbözünk egy kimondottan csak kávézókat üzemeltető lánctól, valamint választ adunk arra is, hogy miért vannak Tchibo kapszulák, többféle kávémárka, kávégépek, és egyéb kiegészítők is nálunk.<br />
<br />
Célunk, hogy a kávé kultúrát fejlesszük és minél több vásárlónkkal megkedveltessük a minőségi kávé fogyasztást. Tudjuk, hogy nekünk is van hova fejlődni, ezért minden szakértői visszajelzés különösen fontos számunkra.<br />
<br />
Várom megkeresését itt: szabolcs.sari@kavve.hu
https://caffee.blog.hu/2019/09/19/the_coffee_shop/full_commentlist/1#c37661004
Válasz erre: The Coffee Shop - Váci út
2019-09-23T14:24:45+02:00
2019-09-23T14:24:45+02:00
JoccFF
http://blog.hu/user/1051661
<a href="https://caffee.blog.hu/2019/09/19/the_coffee_shop?full_commentlist=1#c37660008" class="reply_nick_1414392" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37660008 );">@k.oszto</a>: Az jó, mert szándékkal sem lenne az, ez azért hamar kiderül.Örülök, hogy ezt tisztáztuk. Azt had kérdezzem még meg, hogy amúgy azt most komolyan leírtad, hogy naponta oda jársz, majd ugyanabban a cikkben kijelented hogy nem lesz a törzshelyed? Kicsit ambivalens nem gondolod? (hozzátéve, hogy azért gerinc nem sok kellhetett ahhoz, hogy megírd ezt a posztot, lecsukd a laptopod, majd másnap újra bemenj hozzájuk kávézni)<br />
Itt van továbbá az az ellentmondás is, ahogyan egy másik posztodban méltatólag nyilatkozol arról, hogy egy hely Mizo tejet használ, itt viszont úgy helyezed szövegkörnyezetbe, hogy lenéző legyen a szóhangulat. Következetes és konstruktív hozzáállás.<br />
Azt is megkérdezném, hogy számodra mi lenne az elvárás. A hely, ahogyan írod ugye 4 féle kávét használ (ami szerintem eleve érdemelne egy bekezdést, mert minimum méltányolható, engem legalábbis az pl érdekelne mit tudnak ezek, nem a szék). De azt mondod nem edukálnak, viszont rád bízzák a választást. Meg tudnád kérlek mondani, hogy melyik megoldás tetszene jobban? A: Minden egyes embernek a sorban 10-10 mondatban elmagyaráznák, hogy melyik kávé mitől más. B: Nem szólnának, random lefőznék abból amiből nekik kedvük van.<br />
A helyesírási, mondatszerkezeti és központozási hibáidra már nem térek ki inkább.<br />
Összegezve a cikkedről azt gondolom, hogy az íráshoz nem értesz, a kávénál és kávéházaknál pedig közelítesz a lelkes műkedvelőhöz. Azt hiszem nem véletlenül tengeted te a napjaidat egy Váci úti irodában. Ahhoz talán legalább értesz.
https://caffee.blog.hu/2019/09/19/the_coffee_shop/full_commentlist/1#c37660008
Válasz erre: The Coffee Shop - Váci út
2019-09-23T09:48:01+02:00
2019-09-23T09:48:01+02:00
k.oszto
http://blog.hu/user/1414392
<a href="https://caffee.blog.hu/2019/09/19/the_coffee_shop?full_commentlist=1#c37659416" class="reply_nick_1051661" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37659416 );">@JoccFF</a>: Ez szándékosan nem egy kávészakértő blog. <a rel="nofollow" href="https://caffee.blog.hu/2019/01/02/udvozlunk_a_blog_hu-n_84434">caffee.blog.hu/2019/01/02/udvozlunk_a_blog_hu-n_84434</a>
https://caffee.blog.hu/2019/09/19/the_coffee_shop/full_commentlist/1#c37660002
Válasz erre: The Coffee Shop - Váci út
2019-09-23T09:47:12+02:00
2019-09-23T09:47:12+02:00
k.oszto
http://blog.hu/user/1414392
<a href="https://caffee.blog.hu/2019/09/19/the_coffee_shop?full_commentlist=1#c37658080" class="reply_nick_168510" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37658080 );">@Professzore</a>: Azért hasonlítottam a Cafe Frei-hez mert - ahogy a bejegyzésben is említettem - az üzleti koncepcióban (saját pörkölővel rendelkező, valamint hazai piacon megerősödő és külföldön terjeszkedő) érzek némi hasonlóságot.<br />
Szerintem a legközelebbi specialty hely a Fabrik a Visegrádi utcában.
https://caffee.blog.hu/2019/09/19/the_coffee_shop/full_commentlist/1#c37659416
Válasz erre: The Coffee Shop - Váci út
2019-09-22T22:45:57+02:00
2019-09-22T22:45:57+02:00
JoccFF
http://blog.hu/user/1051661
Most javítsatok ki, lehet félreértek valamit. De ez egy kávészakértő blog lenne, ahol székeket húznak le és a kávéról konkrétan egy érdemi (értsd:szakértői) mondat se hangzik el? :D Én bakker holnap borász blogot indítok akkor :D :D :D
https://caffee.blog.hu/2019/09/19/the_coffee_shop/full_commentlist/1#c37658080
Válasz erre: The Coffee Shop - Váci út
2019-09-22T14:59:38+02:00
2019-09-22T14:59:38+02:00
Professzore
http://blog.hu/user/168510
„…nem érik el … a Cafe Frei … színvonalát…”?<br />
Mi van?! Egyrészt újhullámos kávézót és Cafe Frei-t nem nagyon illendő egy lapon említeni, mert ha előbbiekhez mondjuk a Kaffeine, a Madal, a Melbourne, a TP halmazát vesszük alapul (és akkor csak a több egységes kvázi láncokat vettem a sorba), akkor ehhez a Cafe Frei-t eléggé, hogy úgy mondjam, lehetetlen passzítani, hiába próbál utóbbi, ha más nem, technológiában az előbbiekhez húzni. Ha félre is tesszük a marketinghez kapcsolódó visszásságokat és pusztán technikai/technológiai (és nem üzleti) viszonylatban nézzük, akkor is legalább egy Mariána-árok mélységű szakadék tátong a kettő között.<br />
A Coffee Shop nem spilázza túl a dolgot, nem megy el extremitásokba, hanem egy szakmailag kevésbé védhető, de a trendeknek megfelelő koncepció mentén árul egy terméket. A kávéik (csésze)minősége pedig simán hozza azt, amit a hely kíván. És mivel a környéken a legközelebbi értelmezhető kávézó (Sarki Fűszeres) is legalább 5 perc sétára van (talán a Madal picit közelebb, soha nem mértem), ekképp semmi alternatívája nincs. És hogy nincs latte art... Hát, ott egye meg a fene. Náluk sokkal nagyobb nevű kávézók is kinlódnak (sőt, bezárnak/bezártak) emberhiány miatt.
https://caffee.blog.hu/2019/01/24/zacc_kave_es_bistro_gyor/full_commentlist/1#c36806681
Válasz erre: Zacc kávé és bistro - Győr
2019-02-25T21:05:47+01:00
2019-02-25T21:05:47+01:00
Pro Barista
http://blog.hu/user/1437743
<a href="https://caffee.blog.hu/2019/01/24/zacc_kave_es_bistro_gyor?full_commentlist=1#c36803339" class="reply_nick_1414392" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36803339 );">@k.oszto</a>: igen, arra gondolok. <br />
Ha rendes tej, az jó, mert elég ijjesztően hangzik a cikkben szereplő 3,6
https://caffee.blog.hu/2019/01/24/zacc_kave_es_bistro_gyor/full_commentlist/1#c36803339
Válasz erre: Zacc kávé és bistro - Győr
2019-02-25T09:51:07+01:00
2019-02-25T09:51:07+01:00
k.oszto
http://blog.hu/user/1414392
@Pro Barista: A Zacc-ban nem növényi cucot raknak a kávéba, hanem ezt: <a rel="nofollow" href="https://mizo.hu/termekek/mizo-dobozos-tej-3-5-1-l">mizo.hu/termekek/mizo-dobozos-tej-3-5-1-l</a> Szerintem te erre gondoltál: <a rel="nofollow" href="https://mizo.hu/termekek/mizo-barista-uht-novenyi-zsiros-ital-3-6-1-l">mizo.hu/termekek/mizo-barista-uht-novenyi-zsiros-ital-3-6-1-l</a> . Na ennek én sem örülnék.
https://caffee.blog.hu/2019/01/02/udvozlunk_a_blog_hu-n_84434/full_commentlist/1#c36802409
Válasz erre: Miről és kinek szól ez a blog?
2019-02-24T23:59:19+01:00
2019-02-24T23:59:19+01:00
Pro Barista
http://blog.hu/user/1437743
Örülök, hogy ratalaltam erre a blogra, sok sikert!
https://caffee.blog.hu/2019/01/24/zacc_kave_es_bistro_gyor/full_commentlist/1#c36802397
Válasz erre: Zacc kávé és bistro - Győr
2019-02-24T23:55:57+01:00
2019-02-24T23:55:57+01:00
Pro Barista
http://blog.hu/user/1437743
Az ugye csak vicc, hogy azt a 3,6%-os "növényi zsíros italt" tejnek mondjátok, sőt még örültök is neki, hogy valódi tej helyett ezt az undorító, pálmaolajos ízét kapjátok a kávéba?
https://caffee.blog.hu/2019/01/02/udvozlunk_a_blog_hu-n_84434/full_commentlist/1#c36555914
Válasz erre: Miről és kinek szól ez a blog?
2019-01-20T08:04:57+01:00
2019-01-20T08:04:57+01:00
szomorú vasárnap terrorszervezet
http://blog.hu/user/423321
Az eddigi bejegyzéseidől semmi nem derül ki arról, hogy milyen kávét főznek az említett helyeken, és az mitől más mint a többi. Ez a felületes sznob stílus is tenyerébe mászó, hét forrás tej, mintha ezen bármi is múlna. A 'barista' okostelefonon tölti fel a profilt a kavegepre. Gondolom, a kapszulás is rendben lenne, amíg van fancy peksutemeny, meg lelkesek a csajok. Ezért kár blogot írni.
https://caffee.blog.hu/2019/01/17/by_beans_hold_utca_piac/full_commentlist/1#c36555694
Válasz erre: By Beans - Hold utca piac
2019-01-20T04:38:17+01:00
2019-01-20T04:38:17+01:00
altimus
http://blog.hu/user/225737
jaja, a szortiment az fontos! a kavekeszitesi profilok letolthetosege is elengedhetetlennek latszik egy jo kavehoz.