Minden ami kávézó

Kávézó blog

Kávézó blog

Addicted2Caffeine a Bartókon

avagy egy jóleső függőség

2019. május 09. - k.oszto

Az egykori szebb napokat látott Bartók Mozi szerencsére nem lett teljesen az enyészeté, hanem - bár szétdarabolva -, de tovább él. A volt mozi területének nagy részét elfoglaló étterem mellett bújik meg a 2015-ben nyílt Addicted2Caffeine kávézó & Figula borsarok.

img_0379.jpg

Ide lépünk be

A hely nagyon jól kihasználja az épület adottságait, az utcáról csak egy kis részt látunk, de beljebb lépve szemünk elé kerül a süllyesztett hátsó tér, ami akár kis összejöveteleknek lehet ideális helyszíne.

img_0380.jpg

Csendes, ülős

A hátsó ücsörgős beszélgetős részen túl az előtérben egy kisebb pult, illetve néhány kétszemélyes asztal található, ha csak beugranánk egy gyors kávéra vagy egy rövidebb beszélgetésre. A kis asztalokon “No laptops please” felirat jelzi, hogy ezeket a helyeket nem munkavégzésre találták ki, nekik ott vannak a lenti helyek. (De jelzésértékű, hogy az ingyen wi-fi kódja is csak egy óráig érvényes). A néhány asztalból álló kerthelyiség a forgalmas Bartók Béla úton van, mérsékelten hangulatos. A belső tér berendezése letisztult skandináv stílus, azt gondolom az egyszerűség és praktikum volt a fő vezérlőelv és ebbe még egy raklapból készült pad(?) is belefér.

img_0036.jpg

No laptops, just flat white

A kávék a klasszikus újhullámos vonalat képviselik általában 3 pörkölő kávéi felváltva kerülnek a darálóba. A koppenhágai april, a berlini FJORD,  és a nagyon markáns, kissé pszichedelikus csomagolású kávékat készítő, amszterdami FRIEDHATS pörkölő termékeit kóstolhatjuk, de néha más kisebb üzemből származó kávé is terítékre kerül. Szerencsére a hely Facebook oldala nagyon aktív, mindig megjelenik egy poszt, ha egy érdekesebb szállítmány érkezik.

img_0034.jpg

Napi kínálat

Akik komolyan érdeklődnek az újhullámos kávék iránt, azoknak remek lehetőséget biztosít az Addicted, hogy új ízeket fedezzenek fel, vagy összehasonlítsák a különböző területek termését illetve a különböző eljárással feldolgozott kávékat. Fenti pörkölőkből haza is vihetünk szemes vagy kapszulás formában; bármelyik fel tudja dobni az otthoni reggeleket, de akár ajándékba is tudom ajánlani kávérajongó ismerőseinknek.

img_0383.jpg

Otthonra

Az eszpresszó itt is La Marzocco gépen készül, de természetesen az elképesztően komplex ízű filter kávék sem maradhatnak el. A tej az újhullámos kávézókban nagyon gyakran felbukkanó 7 forrás, a barista srácok szerint ők nyújtják a megfelelő minőséget.

img_0035.jpg

Klasszikus

Akármelyik italt kóstoltam, nekem egyik sem okozott csalódást a különböző fajtáknál különböző ízvilágok jelennek meg, de mind az alapanyag mind az elkészítés hibátlan, nem hiszem, hogy bárki csalódni fog. Az egyedi kinézetű csésze nem az én világom, de van egy olyan érzésem, hogy a vendégek nagy részének bejön.

img_0385.jpg

Fantasztikus minőség, csodás ízvilág - V60

A kávék mellé nagyon jó reggeliket, szendvicseket (brie-füge(!), avokádó-bacon(!)), illetve péksüteményeket fogyaszthatunk, nekem a Deli France-tól érkező citromos croissant a nagy kedvencem, egyszerűen nem tudom megunni. De érkezik pékáru a nem messze található Pékműhelyből, illetve sütemény Édes Sáritól is.

img_0388.jpg

Mi szem szájnak...

Nagyon szeretem azt a koncepciót, ha egy kávézóban a kávé mellé belefér a sör, illetve a bor is, így akár délután 5 óra után is ideális helyszín lehet egy találkozóra. Borokban a Figula mellett külföldi kínálat is megjelenik, sőt borkóstolókat is szerveznek, sörben pedig a Fehér Nyúl hozza a teljes szortimentet.

img_0381.jpg

Elvitelre is 

Sajnos a budai oldal közel sem olyan jól ellátott minőségi kávéval, mint a Belváros, de az Addicted igazi üde színfoltot jelent, csak ajánlani tudom a környéken járóknak, de akár egy szombat reggeli túrát is megér.

img_0387.jpg

Budai árak

Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 62-64.

Facebook: https://www.facebook.com/addicted2caffeine/

Web: https://addictedtocaffeine.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://caffee.blog.hu/api/trackback/id/tr814816932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása