Minden ami kávézó

Kávézó blog

Kávézó blog

Piknik Coffe & More

avagy olasz meglepetés a Pozsonyi úton

2019. november 19. - k.oszto

Az ember hajlamos azt hinni. hogy Budapest kávézó epicentrumában - ahol az egy főre jutó kávézók száma, már meghaladja az egészségügyi határértéket - nem érik meglepetések, és mégis.

img_2283.jpg

Innen nézve még bármi lehet

Egy átlagos kedd délután az a kósza gondolatom támadt, hogy a Három Tarka Macskából (sajnos itt nem olyan jó a kávé) nem a Körút, hanem a Szent István Park felé indulok, hátha találok jó kávét. Körülbelül ötven méter séta után futottam bele a Piknik nevű kis kávézóba, ahol egészen fantasztikus dolgokat tapasztaltam.

img_2271.jpg

Napi menü

Magyarországon viszonylag kevés helyen lehet olasz specialty kávét inni. Ha olasz akkor mindenkinek a klasszikus olasz márkák jutnak eszébe, ha specialty akkor meg főleg magyar, angol, skandináv esetleg német pörkölők kávéival találkozunk. A Piknikbe betérve óvatosan tettem fel a kérdést, hogy milyen kávét használnak, de szerencsére Anikó nagyon kedvesen és szakszerűen elmagyarázta, hogy van egy klaszikusabb blend és egy single origin Kenya az örlőkben, mindkettő a többszörös pörkölő világbajnok olasz Gardellitől. (Azt hiszem ezt a rózsaszín stílusos csomagolást csak és kizárólag az olaszok tudják előadni. Érdemes a weboldalt is megnézni sugárzik az olasz elegancia és extravagancia.)

img_2270.jpg

Kenya - rózsaszín csomagban

A kenyai single originnel kezdtem és valami egészen fantasztikus citrusos ízbombát kaptam, ami után természetesen megkóstoltam a blendet is. Egy tökéletes keveréke a klasszikus olasz hagyományoknak és a specialty irányzatnak. Kevés kávé tudja ilyen jól ötvözni a hagyományokat az új trendekkel, azt hiszem méltán zsebelt be mindenféle díjat. A blendből amúgy állandóan van az örlőben a single origin pedig mindig változik. Külön említést érdemel a blend neve: Cignobianco ("Fehér hattyú") - eleganciából csillagos ötös!

img_2273.jpg

Blend - ez is rószaszín

De visszatérve a kávézóra sugárzik a tulajdonos, aki mellesleg lakberendező stílusossága. A kávézó középpontja egy gyönyörű egyedi, padlizsán színű La Marzocco gép, aminek átlátszó az előlapja ezáltal teljes bepillantást nyerhetünk a gép belsejébe. Nem mindennapi látvány, már ezért megéri benézni.

img_2269.jpg

Ritka szép látvány

Ezen kívül a kis vízcsaptól kezdve a B&O hangsugárzóig látszik, hogy itt bizony ügyeltek a részletekre. Kávéfronton a szokásos a felhozatal (filter sajnos idő és személyzet hiányában nincs), a tejes italokhoz Hét Forrás tejet használnak, de természetesen többfajta alter tejből is választhatunk.

img_2272.jpg

A részletek

A szokásos kávézói kínálat mellett (sütik, gyümölcslevek, különleges üdítők) minden van ami egy piknikhez kellhet: Szörpök, nasik, rágcsák, sőt olasz borok is.

img_2278.jpg

Finomságok

Természetesen a környezettudatosság sem marad el: Huskee cup-ban kérhetjük az elviteles kávét és a kulacsunkat is nyugodtan újratölthetjük friss hideg vízzel a Vízlelőhely kampány keretében.

img_2276.jpg

Bor-Huskee-Pszicho

Azt gondolom, ha valaki a Körút felől érkezik akkor érdemes nem elcsábulni a Pozsony út elején egy jó kávéra, hanem megéri azt a plusz öt perc sétát, hogy valami egészen egyedi kávéélményben lehessen részünk.

img_2275.jpg

Pozsonyi utcai árak

Piknik Coffe & More

Cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 43.

Facebook: https://www.facebook.com/piknikcafebudapest/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://caffee.blog.hu/api/trackback/id/tr10015314064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kávéteacsoki 2020.08.19. 22:58:55

Remek beszámoló. Ajánlom a Cherubino kávézót is kipróblásra: kaveteacsoki.blog.hu/2020/08/19/olasz_kavezok_a_pozsonyi_uton

k.oszto 2020.08.22. 22:09:42

@Kávéteacsoki: köszönöm. A Cherubinót már Beniczki Szilvi is ajánlotta, jövő héten benézek :)
süti beállítások módosítása