Minden ami kávézó

Kávézó blog

Kávézó blog

Mesterbike & Coffee project

avagy kávé és bringa együtt a Mester utcában

2020. június 24. - k.oszto

Már oly sokszor dícsértük a multifunkcionális kávézókat (legutóbb itt, korábban meg itt), és ezúttal sem lesz másképp. A Mester utcai Mesterbike & Coffee project szerintem a legjobb dolog ami egy kávézóval meg egy bringásbolttal történhet.

img_4050.jpg

Belépve ez fogad

Andrásék (a tulajdonosok) 3 szezont nyomtak le klasszikus bringásboltként, majd egy költözés során a nagyobb üzlethelyiség lehetőségeit kihasználva egy újhullámos kávézót is kialakítottak az üzletben. (Ha valakit részletesen érdekel a sztori ajánlom a Kontra podcast #9 adását)

img_4051.jpg

Másik irányba meg ez

A kávézás és a bringázás régóta kéz a kézben járnak, - és annak ellenére hogy világszerte ez egy elterjedt és közkedvelt modell - Budapesten még is ők voltak az első és talán az egyetlen(?) olyan bringásbolt ahol a kávét is nagyon komolyan veszik. (Itt emlékezzünk meg egy szóra a pápai Helovelóról, remélhetőleg ide is eljut hamarosan a blog). A beszélgetések során kiderült, hogy nem egy olyan vendég megfordult már itt, aki addig járt kávézni, amíg előbb utóbb beleszeretett egy bringába és megvette; szóval működik a koncepció.

 

img_4052.jpg

Egyértelmű az üzenet

A kilencedik kerület Nagykörúton kívüli része egy érdekes átmenetet mutat a trendi belváros és a visszafogottabb külvárosok között, itt már igencsak keresgélni kell, ha jó kávét akarunk inni. Szerencsére a  Mester utca elején könnyen megtaláljunk a Mesterbike & Coffee project-et, ami előtt elhaladva minden bringa és kávérajongó egyből lelassít, és nagy eséllyel egyből be is tér az üzletbe egy kicsit körülnézni.

img_4055.jpg

Kivülről ez fogad

Ahogy belépünk balra találjuk a kávézó részt, mögötte a műhellyel, jobbra pedig szellősen elhelyezve a bringák és bringás cuccok. Aki ért a bringákhoz az egyből felfedezi, hogy elég magasra tették a lécet: mindenhol Cannondale és BMC bringák sorakoznak (egyik márka sem az olcsóságáról híres)

img_4044.jpg

Egy középkategóriás autó ára a falon

De térjünk vissza a kávéhoz, hiszen ez egy kávés blog. Nagy örömömre szolgált, amikor felfedeztem, hogy a - Budapesten méltánytalanul alulreprezentált - tatai Awaken pörkölő kávéi sorakoznak a polcon és ottjártunkkor egy hibátlan etióp volt az örlőben. Fruzsitól a roppant kedves barista lánytól megtudtam, hogy néhai még a pécsi Cracker Jackkel is dolgoznak, de általában az Awaken kerül a csészékbe.

img_4049.jpg

Standard árak és Awaken

A presszó egy Nuova Simonelli örlő és egy La Marzocco gép segítségével készül; hibátlan, nincs rá panasz. Ha valaki tejes italt inna, akkor Garabonciás tejjel készülnek a capuccinók meg a flat white-ok, de ha egy teljesen más élményre vágyunk, akkor filtert is kérhetünk.

img_4045.jpg

Hibátlan flat white

A hűtőpultban sorakoznak a kávé mellé fogyasztandó kis sütikék, de ha reggeliznénk, akkor akár egy grillszendvicset is elfogyaszthatunk itt. Ha a bringás témában jobban el szeretnénk merülni, akkor a polcokról még egy-egy könyvet is levehetünk, bőven van mit olvasgatni.

img_4054.jpeg

Egy kis szakirodalom

Maximálisan egyet tudok érteni az egyik kedves vendég szavaival, aki szerint a Mesterbike jobbá teszi a Mester utcát. Az egész üzletnek olyan jó atmoszférája van, hogy ha minden kávézó meg bringásbolt ilyen lenne, akkor Budapest is sokkal jobb hely lenne.

Mesterbike & Coffee project

Cím: 1095 Budapest, Mester utca 11.

Facebook: https://www.facebook.com/mesterbike/ 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://caffee.blog.hu/api/trackback/id/tr1015912604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brq 2020.06.25. 19:33:46

abszolút egyetértek! szuper atmoszférája van, olyannyira, hogy engem is, aki sem kávéban sem bringában nem vagyok pro és elkötelezett, azonnal bevonzott mikor arra jártam.
tényleg ilyen helyektől lesz / lett jó hely Budapest.
süti beállítások módosítása