Minden ami kávézó

Kávézó blog

Kávézó blog

NOS

Avagy a régi stílus találkozik az új hullámmal

2020. június 01. - k.oszto

Ahogy lassan visszatér az élet normál kerékvágásba, az otthon kávézós cikk után a blog is végre folytathatja az eredeti tematikáját.

A blog által olyan nagyra tartott ByBeans oldaláról értesültem, hogy nem elég, hogy nyitnak egy új üzletet a Fény utcában (természetesen majd jól megnézzük), még a Hunyadi János utcai NOS-ba is beköltöztek.  (Az I. kerületben lassan több specialty kávézó lesz mint Újlipótban. Sajnos a bejegyzések szempontjából ezidáig kicsit hanyagoltuk ezt a vidéket, de lassan ideje lesz bemutatni az itt található jobbnál jobb kávézókat.)

img_3889.jpg

Nem hivalkodó a bejárat, de azért séta közben könnyen észrevesszük

De visszatérve a NOS-ra: a helyet semmiképpen sem nevezném kávézónak  (mint ahogy a tulajdonosok sem nevezik annak), hanem inkább egy vintage és kézműves üzletnek, ahol most már jó kávét is lehet inni. A blog nagy rajongója az olyan helyeknek amik túlmutatnak a szimpla kávézó funkcionalitáson, de a NOS inkább a skála másik végén helyezkedik el: egy bolt, ahol vásárlás után, vagy helyett ihatunk egy nagyon jó kávét.

img_3883.jpg

Van itt minden, ami nem kommersz

A Hunyadi János utcában a Halászbástya alatt található kis bolt tökéletesen illeszkedik az I. Kerület hangulatába, semmi modernség, mintha megállt volna az idő. Nagyon sok mindent lehet kapni itt, amit ránk hagytak az elmúlt évtizedek, de emellett vannak Éviköt kézzel kötött áruk, illetve printek, pólók.

img_3903.jpg

Retro, retro, retro

A tulajdonos lányok mindig szerették egy kávéval megkínálni a betérő vendégeket, de a korábbi Szarvasi kávéfőző már nekik is túl retró hatású volt. Ezért gondoltak egy merészet és hirdetés útján kerestek egy partnert, aki vállalta hogy jó kávét készít a vendégeknek: így akadtak össze a ByBeans-es fiúkkal, akik csillagos ötösre oldották meg a feladatot.

img_3885.jpg

Jó emberek ha találkoznak...(Évi és Ádám)

A régi konyhaasztalon elhelyezett egykaros Dallacorte Studio gép és mellette a berendezett antik kredenc tökéletes hangulatot teremt egy kávézáshoz. A kávét természetesen régi csészékből illetve klasszikus üveg kávéspohárból kapjuk.

img_3884.jpg

Nem hiszem, hogy minden barista erről álmodik

Kávé is mindig csak egy féle van: ottjártunkkor egyik alkalommal PerNordy-nak egy klasszikusabb blendje, míg másodszorra Bányai  Pura Vida-ja került az őrlőbe.  A srácok az új hullámból főleg a minőséget emelték át, semmi modernség, semmi extravagancia. Nem itt fogjuk kapni a legújabb dűlőszelektált, mikrolot kávét, de biztos, hogy mindig tökéletes minőség kerül a csészénkbe.

img_3904.jpg

A kávé mellett nem hiányozhatnak a szokásos dolgok: Freyja croissant, teák és tejszínhabos kakaó! Mintha csak a nagymamánkhoz érkeznénk vendégségbe. Természetesen haza is vihetünk a finomságokból, akár még kávékapszula formájában is. A nagymama feelinget a méretek is hozzák: hatnál több vendég nemigen tud elülni egyszerre, tényleg csak beugrunk , a kávé mellett beszélgetünk egy kicsit, és már mehetünk is tovább.

img_3880.jpg

A kredenc, de Szokol rádió helyett Boom Boxból szól a zene

A megszokottaktól eltérően nem sokat írnék a kávéról: ByBeans minőség, a fiúk nem tudnak hibázni, nekem még mindig benne a van a budapesti top 3-ban.

img_3879.jpg

Ádám maszkban sem tud hibázni

Mivel a hely 11-kor nyit, ezért az első capuccinónkat nem valószínű, hogy reggel itt isszuk meg, de ha délelőtt erre sétálunk, vagy ebéd után felmennék a családdal a várba, mindenképpen érdemes megállni egy jó kávéra.

e3079fd6-330f-4dfa-9b48-237a3cd8b119.jpg

Régen Omnia volt benne

Most szombaton egy Grand Opening esemény keretében kezdődik a hivatalos kooperáció, az esemény részletei a NOS Facebook oldalán megtalálhatók.

NOS

Cím: Budapest I. kerület Hunyadi Jánou út 23/a

Facebook: https://www.facebook.com/NOSahely/

A bejegyzés trackback címe:

https://caffee.blog.hu/api/trackback/id/tr8015734292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása