Minden ami kávézó

Kávézó blog

Kávézó blog

By Beans - Hold utca piac

2019. január 17. - k.oszto

A Hold utcai Piac jónéhány éve egy fontos pontja a belvárosi (fast) food -főleg ebédelő- szcénának, olyan ikonikus helyekkel, mint a Séf utcája, Buja Disznók, Stand 25 vagy a Lakatos Műhely.  

A piac folyamatos mozgásban van, helyek nyílnak, bezárnak, de kávé fronton jó darabig semmi érdemlegeset nem tudott felmutatni. Az egyetlen kávézónak titulált egység a nyolcvankettedik Semiramis klón volt, vitatható minőségű kávéval.

img_5732.jpg

A sarok

Ebben környezetben bukkant fel az egyik sarokban (talán nem a legszerencsésebb lokációval) a By Beans. Bár a rikító sárga Dalla Corte kávégépek vonzák a tekintetet, nekem is eltartott egy ideig mire betévedtem hozzájuk. Mivel az újhullámos eszpresszónak még mindig nem vagyok a legnagyobb barátja (és ebéd után meg mindig presszót iszom) ezért majdnem nem szökkent szárba az ismeretségünk, de az egyik szombat reggel az Artizánba menet betértünk egy cappucinóra illetve egy cortadóra és minden megváltozott. (Hozzáteszem, hogy azért a blendből késült eszpresszót már azóta azért tudom értékelni)

img_5736.jpg

Ádám és az árak

Ádám, egy átlagos szombat reggel a maga perfekcionizmusával olyan tökéletes italokat szervírozott nekünk, hogy a By Beans számomra mindeképpen a képzeletbeli dobogóra (ha nem egyenesen a legfelső fokára) érkezett meg. Azóta ha tehetjük  hétvégenként Kaffeine helyett inkább By Beans, és ha Ádám helyett Era áll a pult mögött akkor is biztosított a minőség :)

img_5735.jpg

Cortado - Capuccino

Szóval a By Beans a Hold utcai bejáratnál az első jobb oldali stand negyedét foglalja el a jó bajor csülkös mögött. A már emlegetett Dalla Corte Mina gépek kiemelkedő design elemei a helynek, de mint megtudtam nemcsak megjelenésükben, hanem a technikában is egészen különlegesek. A különböző kávékészitési profilok a géphez tartozó appon keresztül tableten vagy telefonon beállíthatók és Bluetoothon keresztül tölthetők fel a gépbe, így a barista teljesen szabadon játszhat, hogy a különböző kávékhoz milyen profilt használjon. 

img_5785.jpg

A sárga gépek

Ha már kávé: Csak és kizárólag a Per Nordby pörkölő kávéiból készülnek az italok. Ez egy egészen magas minőséget produkáló kis svéd üzem, akinek a terméket sajnos Svédországon kívül nem nagyon lehet elérni, pedig egészen nagyszerű amiket készít. Az egyik örlőben mindig az állandó blend van, a másikban pedig folyamatosan változik, hogy éppen mit kínálnak.

img_5789.jpg

Balra a blend

Természetesen a tejes italokon kívül a batch brew, és az eszpresszó is tökéletes, de tea (Ye Tealeaves) vagy forró csoki (Valrhona) témában is magasra teszik a mércét. A tejes italokhoz a szintén kiemelkedő minőségű Hét forrás tej biztosítja az alapanyagot. 

img_4163.jpg

Tea - Cappuccino - Filter

A kávé mellett rétes és egyéb sütemények , Soda Folk italok alkotják a szortimentet, szóval komplett reggeliért azért nem érdemes ide indulni. (Bár a szomszédban nyíló 4 majommal már teljessé tehető a reggeli élmény)

img_5790.jpg

Era integet

A kávézó mellett tavaly év végén nyílt a By Beans ABC ahol a különböző szemes kávékon túl, különböző kellékek, és ami számomra külön öröm kis manufaktúrák által készített nespresso kapszulás kávék is kaphatók, így már otthonra is könnyedén beköltözhet az új hullám. 

Akár hazavinni akarjátok az új hullámot, akár csak errefelé jártok és kell egy jó kávé, a By Beanst minden esetben ajánlani tudom a legjobb szívvel, szerintem senki nem fog benne csalódni.

img_5731.jpg

By Beans ABC

 

Cím: Hold utca 13 - Piac, földszint

Facebook: https://www.facebook.com/bybeans/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://caffee.blog.hu/api/trackback/id/tr3014567144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

altimus 2019.01.20. 04:38:17

jaja, a szortiment az fontos! a kavekeszitesi profilok letolthetosege is elengedhetetlennek latszik egy jo kavehoz.
süti beállítások módosítása