Minden ami kávézó

Kávézó blog

Kávézó blog

Double Shot a Veres Pálné utcában,

avagy mindig csak a dupla

2020. július 24. - k.oszto

A Double Shot (DS) kávézót még a Pozsonyi utcában ismertem meg és a mai napig azt gondolom, hogy simán benne vannak a budapesti top 3-ban, ha kávéról van szó. Azt tudtam, hogy van egy másik üzletük is, de nekem valahogy mindig a Pozsonyi esett útba. Aztán amikor az újlipótvárosi DS hirtelen Partisan néven kezdett el futni, én meg egy szombat reggelen belefutottam a már egyetlen Double Shot-ba a Veress Pálné utcában, akkor azt gondoltam, hogy ez egy jó alkalom kicsit utánajárni, hogy mi történt a kávézókkal, és mi a titka a szuper kávéjuknak.

img_4404.jpeg

Régi az üzenet, de ma is aktuális 

Szóval eredetileg mindkét hely egy tulajdonosi körhöz tartozott és Double Shot (P)artisan Coffee shop néven futottak, aztán a két üzletet két különböző tulaj kezdte el továbbvinni, a néven meg testvériesen megosztoztak: így lett a Pozsonyi utcai üzlet Partisan Coffee Shop a Veress Pálné utcai meg  Double Shot Coffee Shop.

img_4324.jpeg

Itt már lerakhatjuk a bringát, megjöttünk

A DS-t könnyű megtalálni a Veress Pálné Gimnáziummal pontosan szemben, kis terasz jelzi a helyet. Bár a terasz kicsi, de az utcára nyíló üvegfelületeket nyárra kiveszik, így szinte félig nyitottá teszik a belső részt is. A berendezés a klasszikus újhullámos kávézó design: sok tömörfa, fekete, fehér, egy graffiti a falon, néhány kopottabb bútor, de egy két indusztriál design elem is belefér.

img_4319.jpeg

Ami kint, az van bent

Az utcáról is látszik, de bent is uralja a pultot a - Budapesten meglehetősen ritka - 3 karos  La Marzocco Strada gép. Nem a legmodernebb darab, de a naked portafilteren keresztül tökéletes eszpresszókat készít a londoni Caravan pörkölő kávéiból.

img_4322.jpeg

3 kar és naked portafilter

És a hely nevéhez híven csak és szigorúan duplát. Mindig. Minden italba. Kb 20 gramm őrleményből 25-26 gramm kávé készül, ami inkább egy dupla ristrettónak felel meg, és maximálisan kihozza az adott fajtában lévő ízeket. (Ahogy a srácok mondják ez az ausztrál stílus).

img_4326_1.jpeg

A másik fontos összetevő, akár otthonra is

Ha tejes italt kérünk, akkor Élőbolygó tej biztosítja a tökéletes párosítást. Érdekesség, hogy minden tejes italba ugyanannyi kávé kerül csak a tej mennyisége változik, érdemes végigkóstolgatni őket, hogy kinek melyik jön be. Presszó mellett természetesen filtert is kapunk,  de az egyéb meleg italokból elég jó a választék a Chai Lattetól a Blue Smurf-ig.  Amennyiben növényi tejre vágyunk, akkor az sem okozhat problémát, mindig van többfajta a hűtőben.

img_4329.jpeg

Flat White

A kávén illetve az alkoholos italokon túl az ételekről is érdemes megemlékezni. Kávézóhoz képest nagyon komoly a konyha, délig a reggeliké a főszerep: a rántották, toastok mellett, mindenképpen kiemelném az édesburgonyán (!) szervírozott eggs benedictet, szerintem egészen zseniális. (Külön öröm hogy hétvégén is reggel 8-kor nyitnak, úgyhogy ébredés után egyből lehet menni egy jó reggelire) Déltől a napi ebéd menüt valamint, tésztákat salátákat illetve egy-két húsételt kaphatunk.

img_4328.jpeg

Úgynevezett reggeli

Öröm látni, hogy a közönség értékeli a minőséget még ebben a turistaszegény időben is sok idegen nyelvű vendég felbukkan, illetve látszik hogy egy erős lokális törzsközönséget is kiépített magának a DS. Megértem. Ha tutira akarunk menni kávé ügyben itt nem hibázhatunk.

img_4325.jpeg

Interiőr

 

Double Shot Cofee Shop

Cím: Budapest V. kerület Veres Pálné utca 33.

Facebook: https://www.facebook.com/doubleshotbudapest/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://caffee.blog.hu/api/trackback/id/tr6716041266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása