Minden ami kávézó

Kávézó blog

Kávézó blog

The Nook

avagy egy klassz zug a Ferencvárosban

2021. november 16. - k.oszto

Nincs könnyű dolga annak, aki Pesten a Nagykörúton kívül akar jó kávét inni. Míg a Belvárosban sétálgatva lépten- nyomon belebotlunk a jobbnál jobb kávézókba, addig a Körúttól távolodva már célirányosan kell haladnunk egy-egy jó hely felé.

img_8280.jpeg

Igen ott, az autó meg a kukák mögött

A találó nevű Nook (szigorúan így, becézés nélkül :o ) is egy ilyen műintézmény, amibe egészen véletlenül futottam bele valamelyik nap kora reggel, amikor éppen a IX. kerületben intéztem valamit. Egy esős reggelen kávé és reggeli nélkül siettem valahová és éppen végeztem a dolgommal, amikor kiszúrtam, hogy hoppá még nyolc óra sincs, és itt van egy nyitva tartó kávézó.

img_8272.jpeg

Azért belépve már bíztató

Kicsit szkeptikusan nyitottam be az üzletbe, de amikor megláttam a pulton a gyönyörű San Remo gépet, meg azt hogy Casino Mocca kávét használnak, egyből megnyugodtam. Gyorsan kértem is egy flat white-ot meg egy croissant-t és közben volt időm kicsit körbenézni.

img_8273.jpeg

CM kávé van, minden OK

A meleg fényekkel megvilágított üzlethelyiség elég tágas, és valószínűleg a közeli SOTE épültben tanuló hallgatókra gondolva az asztalok és pultok nagy része úgy lett kialakítva, hogy nyugodtan lehessen tanulni vagy dolgozni, sőt még be is kuckózhatunk a kirakatban lógó fészkekben.

img_8277.jpeg

Fészekrakáshoz ideális

Később vettem észre, a kicsit furán megközelíthető, de hatalmas teraszt, ami szintén remek lehetőséget biztosít a beszélgetős reggelekhez vagy délutánokhoz. Pláne úgy, hogy délután a kávék mellé, helyett már egy-egy sör vagy koktél is befigyelhet, ami mellé még egy szendvicset is elfogyaszthatunk.

img_7994.jpeg

Áram és kávé. Manapság ennyi elég a munkához

A klasszikus presszó alapú italok mellett, batch brew-t illetve nyáron cold brew-t is kérhetünk, a tejes italok pusztaszabolcsi tejjel készülnek.

img_8274.jpeg

Szép reggeli 

A koncepció tökéletesen megállja a helyét ezen a környéken, egyfolytában pörög a hely a diákok és helyi lakosok egymásnak adják a kilincset, hogy mindenki megkaphassa a kedvenc kávéját.

img_8279.jpeg

Van rá igény

The Nook Specialty Coffeeshop

1094 Budapest Tűzoltó utca 49.

https://www.facebook.com/thenookcoffeeshop/

A bejegyzés trackback címe:

https://caffee.blog.hu/api/trackback/id/tr1116757102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása