Minden ami kávézó

Kávézó blog

Kávézó blog

Hygge a Bálnában

avagy a legtrendibb kávézó a városban

2019. október 24. - k.oszto

Ha a Wikipédiában lenne Trendi Kávézó szócikk, akkor a Bálna északi bejáratánál elhelyezkedő Hygge-t nyugodtan lehetne használni illusztrációnak.

Minden adott, ami ehhez kell:

  • Exkluzív helyszín: A Bálnát lehet szeretni vagy utálni, de mindenképpen egy progresszív színfoltja Budapestnek.
  • Egyedi névválasztás: A Hygge-ről már rengeteg cikk és könyv jelent meg. A dán eredetű szót nehéz lefordítani inkább csak leírni lehet, de talán egy meghitt, otthonos hangulatú baráti, társas együttlét hangulatát képzeljük ide. (Akit részletesebben érdekel a téma, annak itt egy cikk ajánlónak)
  • Fantasztikus panoráma: Az őszi színekben pompázó Gellérthegyet nézni a Duna túlpartjáról, azt hiszem olyan látvány amiért érdemes Budapestre utazni.
  • A kávézóval egyben van két szuper prémium terméket árusító üzlet (Bang&Olufsen illetve Route 42)
  • És persze fantasztikus minőségű kávé

 

img_1788.jpgKezdjük az alapoknál

Mivel a Bálnában eddig csak a délutáni, esti órákban jártam amikor a Jónás Sörház már jobban vonzott mint bármilyen kávézó, a Hygge valahogy kimaradt a meglátogatott helyek sorából, de szerencsére egy gyönyörű napsütéses őszi délután sikerült pótolni ezt a hiányt és nem is bántam meg.

Jó időben a terasz már messziről vonzza tekintetet, a napvitorlák alatt egy jó italt szürcsölgetve bármeddig el lehet gyönyörködni a Duna, a Szabadság-híd vagy a Gellért-hegy látványában, és közben természetesen Bang&Olufsen hangszóróból szól a zene. A terasz szerintem akár egy első randihelyszínnek is ideális lehet.

img_1672.jpg

Kávé kilátással

Belépve azt látjuk, hogy a hatalmas belső tér több részre van osztva, az első rész a kávézó néhány asztallal a hátul pedig a Bang&Olufsen (szintén dán!) márkabolt illetve a Route 42 motoros bolt helyezkedik el. Mivel mindkét bolt a maguk kategóriájában abszolút high-end termékeket árul, ezért általában ezeket a termékeket nem úgy veszik a vásárlók, hogy gyorsan beugrom és továbbszaladok. Innen jött a kávézó ötlete, hogy ha már van két ilyen remek üzlet, akkor a ráérős beszélgetős vásárlás mennyivel jobban zajlik egy finom kávé mellett. (Nekem személy szerint nagyon tetszenek az ilyen üzlettel kombinált kávézók, legyen az könyvesbolt, bringásbolt vagy éppen hifi szaküzlet.)

img_1780.jpg

Tipikus dán nappali

A kávézóra rátérve, a darálóban állandó kávé a természetesen szintén dán Coffee Collective -ből érkezik, de néha tartanak vendégkávékat is. A presszó alapú italok egy Sanremo Cafe Racer gépen készülnek, tejes italokhoz Élőbolygó tejjel. Az eszpresszó amit kóstoltam hibátlan volt, flat white-ból ittam már jobbat, de itt az életérzés sokkal fontosabb, minthogy hibátlan-e a flat white.

img_1787.jpg

Hygge munka

A  szokásos kínálat (presszó, tejes italok, filter, tea) mellett, kézműves sörök, borok, sőt tömény szeszek formájában minden biztosított ahhoz, hogy ha a pörgetés helyett már inkább csak lazítani szeretnénk magunkat. A reggeli kilenc órás nyitás is inkább a nyugis, lazulós hangulat felé hajt, aki az irodába rohanva az első kávéját szeretné felkapni, az biztosan nem itt fog kezdeni. Ennivalók terén az átlagos kávézó kinálatot találjuk, érdekes, hogy a Freyja croissant már ide is betette a lábát (Ahogy mostanában egyre több helyre a városban.)

img_1785.jpg

Hygge árak

Mint megtudtam az üzletek, kávézó mellet a Hygge egy közösségi helyszín is kávés programokkal, de céges rendezvényeket, filmvetítéseket vagy sajtótájékoztatókat is tartanak itt. (Érdemes böngészni a Facebook oldalukon az eseményeket)

img_1782.jpg

Faldísz? Hangszóró? Mindkettő: Beosound shape 

Ha a trendiségünket otthon is szeretnénk fokozni és nincs pénzünk egy B&O hangszóróra, akkor egy Eva Solo (nem kell mondanom milyen nemzetség) kávéskancsóval is vigasztalódhatunk, jobban fog esni a reggeli filter mintha az IKEA-s kancsóból öntenénk.

img_1779.jpg

Hygge othonra

A Hygge-t mindeképpen csak ajánlani tudom azoknak akik imádnak a Dunára néző teraszon kávézni, vagy a hygge érzést keresik Budapesten, vagy nagyon trendinek szeretnék érezni magukat. Működni fog. 

 

Hygge Budapest

Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Facebook: https://www.facebook.com/hyggebudapest/

A bejegyzés trackback címe:

https://caffee.blog.hu/api/trackback/id/tr9115260592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása