Minden ami kávézó

Kávézó blog

Kávézó blog

My Green Cup - Pozsonyi út

Nagyon zöld, de a mienk!

2019. február 21. - k.oszto

A Pozsonyi út egy igazi epicentruma a budapesti modern gasztró kultúrának. A magas minőséget képviselő kávézók, cukrászdák, fagyizók, pékségek úgy sorakoznak a Jászai Mari tér és a Szent István park közötti részen, hogy akár egy hetet is eltölthetünk itt, minden nap új helyeket kipróbálva. Ebbe a szcénába tökéletesen illeszkedik a Pozsonyi, Raul Wallenberg sarkon található, kissé talányos nevű My Green Cup kávézó.

img_5742.jpg

Kívülről fehér, letisztult

A külső cégér nem sokat árul el, azonban a helyre belépve egyből megértjük a névválasztást. A zöld szín erőteljes dominanciája jelenik meg mindenhol, a csészéktől a lámpákon keresztül a kávégépig. Szerencsére ez a “minden legyen zöld” hangulat semmiképen sem zavaró, hanem inkább nyugtató hatást  kelt.

img_6052.jpg

Belül már zöld lámpák

Erre a hangulatra ráerősít az otthonosan berendezett belső tér, minden adott, hogy egy csésze ital mellett hosszasan elidőzzünk, ne csak beugorjunk egy kávéra. Nyáron a kiülős rész pedig azoknak lesz jó opció, akik igazán közelről szeretnének elmerülni a Pozsonyi út forgatagában.

img_6051.jpg

Otthonos hangulat

A darálókban az új hullámot az angol Workshop coffee képviseli, illetve van egy olasz, sötétebb pörkölésű Danesi blend azoknak, akik inkább a klasszikusabb ízeket kedvelik.

img_6054.jpg

Zöld-sárga

Az eszpresszó az amerikai Synesso cég egy csodálatos zöld gépén készül, a tejes italokhoz etyeki tejet használnak.

img_6046.jpg

A csodálatos zöld gép

Sajnos többszöri kóstolás után is azt mondom, hogy az itteni Workshop kávé sem eszpresszóban, sem capuccinóban nem adja azt az ízélményt, amit egy jó újhullámos kávétól várnék. Mindig azt tapasztaltam, hogy -semmiképpen sem rossz - , csak egy kicsit jellegtelen mindkét ital.

img_6053.jpg

A zöld újabb árnyalatai

A reggeli italok mellé szendvicset, joghurtot, és péksütit választhatunk, egyikre sem lehet panasz. Italfronton pedig a kávék mellett a szokásos gyümölcslé, forró csoki, tea, fritz kóla vonalat chai latték egészítik ki.

img_6055.jpg

Zöld árak, talán egy picit magasabbak, mint a környéken máshol

Nagy plusz pont a helynek, hogy a minőségi kávékultúra iránti elfogultságukat a pultra kihelyezett Standart magazinnal is jelzik, jól esik ezt olvasgatni a mindennap ránk zúduló kétes minőségű tartalom után.

img_6056.jpg

Egy kis szellemi táplálék

Nekem a kávé miatt nem lesz a kedvenc helyem a My Green Cup, de aki egy otthonos helyen szeretne eltölteni egy kávénál hosszabb időt a Pozsonyi úton, annak mindenképpen ajánlani tudom, nem fog csalódni.

Cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 15.

Facebook: https://www.facebook.com/mygreencup/

A bejegyzés trackback címe:

https://caffee.blog.hu/api/trackback/id/tr5514641964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása