Minden ami kávézó

Kávézó blog

Kávézó blog

Zacc kávé és bistro - Győr

2019. január 24. - k.oszto

Győr az elmúlt évtizedekben sok mindenben nagyot fejlődött, és egyre több látogatót vonz, de az ország gasztronómiai térképére meg nem igazán tudott felkerülni (Bár a pannonhalmi Viator az már egészen közel van Győrhöz). Sajnos kávé fronton is hasonló a helyzet, az igazán jó minőségű kávé nagyon lassan akar(t) megérkezni. Persze volt honnan fejlődni, itt még pár éve is sok helyen megkérdezték hogy a capuccinót tejhabbal vagy tejszínhabbal kéred. img_5778.jpg

Jó a logó

Az elmúlt években annyit javult a helyzet, hogy lett néhány stabil pont a városban, ahol Illy vagy Hausbrandt kávét adtak vállalható minőségben, de ennél feljebb csak kevesen mentek (Kapucziner, Szomszéd kávézó, Frei(?))

Ebben a közegben az Arany János utcában az egykori Semiramis helyén nyílt meg a Zacc kévé és bistro.

img_5769.jpg

Megnyílt a Zacc

A kávézó a klasszikus olasz bár stílust képviseli, ahova nap bármely szakában érdemes betérni. Reggel egy jó reggelire, majd egy capuccino croissant kombóra. Délelőtt még elteázgathatunk a nagyon színvonalas teaválasztékból, de az ebédre elfogyasztott leves és szendvics után, vagy délután a kávé és süti mellé már egy pezsgő vagy egy koktél is lecsúszhat. Minden adott helyben, jónéhány kellemes óra eltölthető a Zaccban.

img_5777.jpg

Bistro hangulat

Szóval a napot akár egy nagyon komoly rántottával vagy paninivel indíthatjuk, de ha valami könnyedebbre vágyunk, akkor a szendvicsek is nagyon jók.

img_5775.jpg

Tojás minden módon

A győri Szomszéd kávézó Red Lab Coffe néven futó kávéja kerül a darálókba egy világos és egy sötétebb pörköléssel, amit egy Futurama Rimini gépen készítenek el. 

A tejes kávékhoz a Mizo 3,6-os tejét használják, amiből egészen finom italokat készítenek a lányok.

img_5772.jpg

Tökéletes kombináció reggeli után (akár vajjal és lekvárral is)

Szinte teljesen leszoktam már arról, hogy egy kávézóban az asztalnál adhatjuk le a rendelést, de itt nyugodtan elücsöröghetünk a klasszikus kávéházi hangulatot sugárzó székeken amíg rendelünk. A belső tér egy nagyon jó keveréke a modernnek és a klasszikusnak semmi extra design elem, egyszerűen a jó hangulat megteremtése volt a cél. Nyáron mindezt a teraszon is élvezhetjük, a Belváros szinte kellős közepén, és ami Győrben nagyon ritka, hogy a hét minden napján már kora reggeltől. (A jó győri polgár valószínűleg vasárnap reggel otthon kávézik, mert 10 óra előtt szinte minden zárva van.)  Külön plusz pont, hogy a TV-ből csak értelmesen válogatott zene szólt nem egy szappanopera vagy a SLÁGER FM.

img_5774.jpg

Vasárnap reggel lassan indul az élet

A kiszolgálás nagyon kedves, a lányok próbálnak odafigyelni minden vendégre, nem csak az időt eltölteni járnak be a munkahelyükre. Szívesen meséltek nekem a kávézóról, érezni, hogy szeretnek itt dolgozni.

img_5773.jpg

Kedvező árak

Őszintén remélem, hogy a Zacc az első lépés azon az úton, hogy Győrben is stabilan megteremtődjön egy magas minőséget képviselő, és azt értékelő kávékultúra.

 

Cím: Győr, Arany János út 28-32

Facebook: https://www.facebook.com/zaccbistro/

A bejegyzés trackback címe:

https://caffee.blog.hu/api/trackback/id/tr4114587096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pro Barista 2019.02.24. 23:55:57

Az ugye csak vicc, hogy azt a 3,6%-os "növényi zsíros italt" tejnek mondjátok, sőt még örültök is neki, hogy valódi tej helyett ezt az undorító, pálmaolajos ízét kapjátok a kávéba?

k.oszto 2019.02.25. 09:51:07

@Pro Barista: A Zacc-ban nem növényi cucot raknak a kávéba, hanem ezt: mizo.hu/termekek/mizo-dobozos-tej-3-5-1-l Szerintem te erre gondoltál: mizo.hu/termekek/mizo-barista-uht-novenyi-zsiros-ital-3-6-1-l . Na ennek én sem örülnék.

Pro Barista 2019.02.25. 21:05:47

@k.oszto: igen, arra gondolok.
Ha rendes tej, az jó, mert elég ijjesztően hangzik a cikkben szereplő 3,6
süti beállítások módosítása